AUTOSHKOLLA AL
Artikull - kuriozitet

10 gjërat që nuk i keni ditur për makinat.

1502 Lexime

  1. Makinat e para nuk kanë patur timon ndërsa drejtoheshin me ndihmën e një leve.

2. Policia New York, në vitin 1898 makinat që tejkalonin shpejtësinë e lejuar i ndiqte me bicikleta

3. Gjoba e parë për tejkalim shpejtësie është vendour në vitin 1902

4. Në vitin 1916, 55 % e ë gjitha makinave në botë ishin të modelit T Ford

5. Pajisja për tregimin e shpejtësisë në makina është vendosur për herë të parë në vitin 1922

6. Radioja e parë për makina është zbuluar në vitin 1929 Buick ka prodhur sinjalin e parë elektrik në vitin 1938

7. Shumica e borive (sirenave) të makinave amerikane është e notës muzikore Fa Jastëku i ajrit në makinë hapet me shpejtësi 200 milje në orë

8. Shteti me mesatare më të lartë të Rolls Royce për banor është Hong Kongu

9. Aksidenti i parë në Amerikë me pasoë vdekjen e një personi ka ndodhur me 14 Shtator 1899.

10. Viktima është koleksionisti i patunshmërive 68-vjeçari Henry H. Bliss, i cili u aksidentua nga një taksi teksa kishte zbritur nga tramvaji dhe po i ndihmonte një gruaje të moshuar.